1. Konfliktus a fejlesztés és a gazdasági igazgatóság között.

Kiindulópontként tudjuk hogy alapvetően mindkettőnek más a célja, légyegében teljesen ellentétes. Érték és szemléletbeli különbségeket is felfedezhetünk. Ez a két szervezeti egység közti rossz hangulat legfőbb alapja.

Szélsőséges esetekben úgy érezhetjük, hogy ez a vita már nagyon elfajult, túl szélsőséges. Ekkor már valószínűsíthető, hogy nem csak szakmai, hanem emberi vonatkozásai is vannak az ellentéteknek. Lehet, hogy ha belső megoldást választ az ember, akkor még nagyobb kárt okoz, ezért ajánlott, hogy külső szervezetfejlesztési szakember segítségét vegyük igénybe. Ezzel mindössze az a baj, hogy költséges és csak akkor működhet tovább a vállalat, ha a két szervezetre vonatkozóan kompromisszumokat kötünk.

2. A Pletyka

  • ne változtassa meg a viszonyát, magatartását a hölgy felé
  • ne kerülje feltűnően
  • kezdeményezzen egy beszélgetést a termelésirányításban dolgozó volt munkatársaival, barátaival, melynek következtében mind vertikálisan, mind horizontálisan tovább juthat el az információ

3. Elnök ellenszenve

Hívja össze az egyes területek szakembereit és vezetőit és segítségükkel dolgozzon ki egy tökéletes, jó koncepciót, amelyet majd bemutathat az igazgatótanács ülésén.