Információtartalom vázlata

  • Milyen hivatalos levelezési formában készítené el a tájékoztatót? A választott ügyirat milyen feladatokat tartalmazzon?
  • Hogyan juttatná el a vezetőség számára a tájékoztatót?

A jubileumi ünnepség megszervezésének előkészítéséhez feljegyzést használnék, amely rokon műfaj az emlékeztetővel, de különbözik is attól. Az emlékeztető valamely feladatmegoldás folyamatában feladatra, határidőre és felelősre hívj fel a figyelmet (emlékeztet). A feljegyzéssel fontosnak tartott tényekről, állapotról, helyzetről, intézkedésekről, feladatteljesítésről tájékoztatunk.  Tehát belső használatra készített rövid figyelmeztető (emlékeztető) irat a vezető vagy a beosztottak számára. Rendszerint a határidővel és a felelős(ök) megnevezésével zárjuk.  A feljegyzés hasznos ügyirattá akkor válik, ha jól tájékoztat és alapja (forrása) lehet valamely intézkedésnek, határozatnak.

Ezt a feljegyzést hagyományos és digitális úton is el lehetne juttatni az érintetteknek. Ha a hagyományos formát választanám, akkor egy belső levelet írnék, konkrétan meghatározva minden munkatárs feladatát külön-külön részletezve. Ezt követően az elkészített levelet fénymásológép segítségével lesokszorosítanám a megfelelő példányban. Ha a vállalat nem egy telephelyen működik, akkor faxon továbbítanám a megfelelő címzetteknek.

Amennyiben a modern eszközöket szándékoznám igénybe venni, akkor az internet segítségével továbbítanám a vezetőség számára ezt a levelet. Természetesen fontossági sorrendet tartanék, mindenképpen rendszerezném a legsürgősebben elvégzendő feladatokat.

Forrás: http://viktoriafnemu.uw.hu/suli/tetelek.php