Az egyidejűleg fennálló többes jogviszony alapján fizetendő tételes egészségügyi hozzájárulás szabályai

Lényeges eleme a szabályozásnak, hogy a természetes személy egyidejűleg fennálló többes jogviszonya esetén is a tételes egészségügyi hozzájárulás fizetési kötelezettség csak egy jogviszony után áll fenn.
A tételes egészségügyi hozzájárulást elsődlegesen a legalább heti 36 órai munkavégzéssel járó jogviszony alapján kell megfizetni, vagyis ott, ahol az ún. „főfoglalkozású” jogviszony fennáll. A heti 36 órai munkavégzéssel azonosan kell elbírálni azt a jogviszonyt, amelyben a jövedelem eléri a mindenkori minimálbért.
Ha a munkaidő egyik jogviszonyban sem éri el a heti 36 órát, a hozzájárulás fizetési kötelezettség azt a kifizetőt terheli, ahol a munkaidő a leghosszabb.
Azonos tartamú munkaidők esetén, vagy ha a munkaidőt nem, vagy nem mindegyik jogviszonyban határozták meg, a hozzájárulás fizetési kötelezettség azt a foglalkoztatót terheli, ahol a jövedelem magasabb.
Ha a munkaidő és a jövedelem is azonos, ez a kötelezettség azt a kifizetőt terheli, ahol a jogviszony korábban kezdődött.
2006.11.09
Az úgynevezett kiegészítő tevékenységet végző (nyugdíjas) egyéni vállalkozó pedig az eddigi 5 százalék baleseti járulék helyett 10 százalék egészségügyi szolgáltatási járulékot fizet.
Ez a járulék 2007. évtől 16 százalékra emelkedik.

Ez azt jelenti, hogy a nyugdíjas a saját természetbeni egészségügyi ellátásához hozzájárul ezzel az összeggel, más oldalról viszont azt, hogy a központi költségvetés ezen túl csak a foglalkoztatottnak, illetve kiegészítő tevékenységet végzőnek nem minősülő nyugdíjas után fizet az Egészségbiztosítási Alap részére.

Lényegében annyival csökkennek a központi költségvetés terhei, amennyivel a foglalkoztatott, illetve vállalkozó nyugdíjasok járulék terhei nőnek.

Ez a változás nem csak a munkaviszonyban, hanem az egyéb munkavégzésre irányuló jogviszonyban foglalkoztatott nyugdíjasra is vonatkozik. Így tehát 4 százalék természetbeni egészségbiztosítási járulékot kell levonni attól a nyugdíjastól is, akit megbízási jogviszonyban, vagy választott tisztségviselőként foglalkoztatnak, ha a havi díjazás eléri a minimálbér 30 százalékát, illetőleg naptári napokra annak harmincad részét.